ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

 30 Χρόνια Συστημική Θεραπεία στην Ελλάδα, 30 χρόνια Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, 30 χρόνια Χάρις Κατάκη και 30 χρόνια άξιοι ψυχοθεραπευτές που συνθέτουν τη γνώση με την ανθρωπιά, τα δικά τους ιδιαίτερα δημιουργικά στοιχεία ο καθένας και αγκαλιάζουν τον άνθρωπο με νοιάξιμο απλώνοντας παντού.
Εμείς οι πιο παλιοί ας ευχηθούμε στους νεώτερους ψυχοθεραπευτές δύναμη, συνεχή αυτοπροδιορισμό, συν-υπαρξη και συν-εργασία για να μπορέσουν να διαχειριστούν στην θεραπεία τους όλα αυτά τα θέματα που θα αναδύονται συνεχώς απο εδώ και μπρός και που εμείς ούτε που φανταζόμαστε ποιά μπορεί να είναι ...

 

 

 

 


 

 

Η δρ. Χάρις Κατάκη μιλάει στη Ράνια Θρασκιά για το Εργαστηριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων και την Ελληνική Οικογένεια.

 

 

 

 

 

 

 

Ο Κεν Ρόμπινσον (Sir Ken Robinson) είναι συγγραφέας και σύμβουλος σε θέματα εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής παιδείας. Διετέλεσε διευθυντής του προγράμματος «Η Τέχνη στα σχολεία», καθηγητής Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Warwick και εχρίσθη ιππότης (παίρνοντας τον τίτλο του Sir) για τη συμβολή του στην εκπαίδευση.

Έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός για τις 3 ομιλίες που έχει δώσει σε συνέδρια της Μη-Κερδοσκοπικής Οργάνωσης TED (Technology, Entertainment, Design) το 2006, το 2010 και το 2013, τα οποία παρακολούθησαν μέσω της ιστοσελίδας του TED πάνω από 24 εκατομμύρια επισκέπτες.

Ο Κεν Ρόμπινσον εισηγείται ότι για να συμμετάσχουν τα παιδιά στη διδασκαλία και να επιτύχει το μάθημα, θα πρέπει η εκπαίδευση να αναπτυχθεί σε τρία μέτωπα.

  • Πρώτο, θα πρέπει να προωθεί την πολυμορφία προσφέροντας ένα ευρύ πρόγραμμα σπουδών και να ενθαρρύνει την εξατομικευμένη μαθησιακή διαδικασία.
  • Δεύτερο, θα πρέπει να προωθεί την περιέργεια του μαθητή μέσω της δημιουργικής διδασκαλίας, για την οποία απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υψηλής ποιότητας κατάρτιση των εκπαιδευτικών.
  • Τρίτο, θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αφύπνιση της δημιουργικότητας μέσω εναλλακτικών διδακτικών διαδικασιών που έχουν λιγότερη έμφαση στην τυποποίηση των εξετάσεων, δίνοντας την ευθύνη για τον καθορισμό της πορείας της εκπαίδευσης σε επιμέρους σχολεία και εκπαιδευτικούς.